lauantai 2. joulukuuta 2017

Joulu lähestyy

Joulukuu on monelle käsitöiden tekijälle kiireisintä aikaa. Lahjat pitäisi saada saada valmiiksi ja kaikkea kivaa koristetta olisi kiva kotiinkin tehdä. Tuo kiire on kyllä minullekin tuttu. Tänä vuonna vähensin kyllä vähän lahjojen tekemistä.
Yksi mukava tapa joulun odotukseen on joulukalenteri. Joulukalenterihan on jo yli sata vuotta vanha perinne. Ensimmäiset adventtikalenterit myytiin Saksassa vuonna 1904. Suomeen adventtikalenterin toivat partiolaiset, jotka myivät kalentereita toimintansa rahoittamiseksi. Ensimmäinen partiolaisten kalenteri tuli markkinoille syksyllä 1947. Kalenterissa on yleensä luukut, joita avataan joulukuun alusta aattoon asti. Luukuista löytyi kuvia tai suklaata. Nykyisin kyllä tuntuu, että näistä myytävistäkin kalenterieista löytyy mitä vaan: koruja, kirjoja, karkkia, purkkaa. Jokaiselle omanlaisensa.

Olen tehnyt lapsille monta vuotta joulukalentereita. Erilaisia jokavuosi. Pieniä leluja ja suklaata sisältäviä kalenterita. Nyt lapset ovat muuttuneet nuoriksi, eivätkä kaipaa kalenteria. Mutta teki mieli kuitenkin tehdä heille jonkinlaiset kalenterit. Teinkin ne suklaalevyistä. Taitaa olla kyllä niin ettei ”luukkuja” avata yksitellen vaan koko levy menee kerralla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti