perjantai 29. joulukuuta 2017

Hämärissä

Vielä saa nauttia kynttilän valosta. Usein kynttilöiden poltto jää, kun ulkona alkaa valostumaan, mutta vielä ei tarvitse pelätä kevään auringonpaistetta. Ainakin tänään on ollut hurjan hämärä päivä.
Ennen joulua halusin kokeilla jotain mitä en aiemmin ollut tehnyt: omien kynttilöden valamista.


Oli taas kertytnyt noita poltettujen kynttilöiden jämiä ( omia ja sukulaisten) Olen useamman kerran tehnyt ulos roihuja noista kynttilän jämistä vain pilkomalla pieneksi muruksi. Mutta nyt halusin tehdä ihan oikeita kynttilöitä valamalla. Innostus lähti taas jostain facen käsityöryhmästä, jossa joku oli tehnyt raitakynttilöitä Pringles-purkkiin.

Kotoa etsiskelin muutaman sopivan purkin, joihin virittelin sydänlangat. Ensimmäisessä satsissa tein purkkien pohjaan  reijät ja sydänlanka siitä läpi ja solmu langan päähän ja teippi vielä varmistamaan. Ei vuotanut sula steariin läpi. Mutta toisessa satsissa en laittanut tuota solmua vaan pelkällä teipillä kiinnitin, niin silloin steariinia valui reijästä ulos. Eli pitänee käyttää tuota solmua.


Kynttilän jämiä sulattelin aina pienissä erissä vesihauteessa.Ei mennyt kuin Strömsössä, kauhea kraateri tuli pringlespurkkiin tehtyyn kynttilään. No piti sulatella lisää jämiä  ja paikkailla koloa muutamaan kertaan.
Mutta kyllä lopputulos vaivan palkitsi. Itse tykkään kovasti. Muovipurkista tuli tuollainen kiiltävä pintainen kynttilä ja niistä pahvipurkeista kivan matta lopputulos. Ja mikä tärkeintä nämä vielä palavatkin nätisti.


 

Nyt on kaikki punasävyiset jämät käytetty, ensi vuonna sitten vihreää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti