perjantai 25. maaliskuuta 2016

Mustaa ja valkoista

Olen nyt muutaman viikon ajan virkkailut Raita-opintoihin liittyvää tehtävää. Nyt kevätkaudella meidän piti valita jokin taideteos innoittamaan omaa työtä. Tämän vuoden teemana meillä on ollut vastakohtia, ja tätäkin työtä piti ajatella tuolta kannalta.
Minä otin innoittajakseni M.C.Echer:n. Hänen töistään varsinkin Metamorphosis-työt ja Circle Limit IV kiehtoivat minua. Ja niissä on tuota vastakohtaisuuttakin.
Valitsin työtavaksi minulle tutun virkkaamisen ja yritin kehitellä kuvioita Ercherin töitä ajatellen. Eipä se niin yksin kertaista ollutkaan. Paperilla kuviot näyttivät ihan hyviltä, mutta virkattuna vähän sinne päin.

Meinaan virkata semmoisen kori/merimieskassi kehitelmän. Ja kun sain langat hankittua virkkailinkin innoissani.


En kuitenkaan ollut ihan tyytyväinen tulokseen. Päätinkin sitten vähän tutkia miten tuota kirjovirkkausta oikeasti pitäisi tehdä. No, en kai mitään ihan väärin ollut tehnyt, mutta vinkkinä jostain luin, että pitäisi virkata vain silmukan etureunaan niin kuviot onnistuisivat paremmin. Noh,eikun kokeilemaan.  Mutta en vieläkään ollut oikein tyytyväinen. Toisesta lähteestä luin että pitäisikin virkata silmukan takareunaan ja taas kokeilin. Nyt olinkin sitten tyytyväinen.


Vähän viisastuneena virkkailen nyt pienessä mittakaavassa, ennen kuin alan tehdä tuota lopullista työtä. 


Nyt on sitten tilanne tämä. Iso kasa lankaa, joka pitäisi selvitellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti