keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Herkuttelua ja juhlahumua

Tänään olisi tyttösen synttäripäivä. Kymmenen vuotta sitten köllöttelin laitoksella pienokaisen kanssa.  Vuodet juoksee nopeaan. Päivän kunniaksi kokeilimme pojun kanssa tehdä whoopiesiä, kun poju sai mummulta silikonialusen ihan vain whoopiesien tekoa varten. Ohjeen otin Kotivinkistä.

Väliin laitoimme suklaapähkinälevitettä ja osaan mansikkahillo-tuorejuusto-sekoitusta. Lapsille maistui enempi tuo suklainen versio. Itse melkeinpä enemmän tykkäsin mansikkaisesta vaihtoehdosta.Juhlia olimme viettäneet jo viikonloppuna. Perjantaina kaverisynttäreiden merkeissä ja lauantaina mummut ja kummit ja muuta saivat kakkua.

Perjantain kaverisynttäreille väsäsin pieniä rasioita, joiden sisälle piilotin virkkaamani uniset pöllöt.Rasian mallin otin tällaisesta kirjasesta. Jäljensin kirjasta ääriviivat kartongille, leikkasin, koristelin ja taittelin rasiat. Helposti kivan näköistä. 

Launataina sitten söimme synttärikakun. Tälläkertaa en keksinyt mitään aihetta kakulle, joten tyydyin ihan peruskakkuun. Päälle sentään vähän kukkia ja perhosia sokeripäälysteestä.3 kommenttia:

 1. Mun on tehnyt mieli kokeilla tehdä noita Whoopiesiä, mutta oon ajatellut, että ne on niin kovatöisiä.. Oliko ne ? Hauskannäköisiä pöllöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne kauhean suurtöisiä ole. Taikina on helppo kakkutaikina. Tietty taikina pursotetaan pellille eikä vain nostella lusikalla (tosin varmaan se onnistuisi lusikallakin). Toi valmis suklaatäytekin (esim. Nutella) on yksinkertainen. Elikkä ei ne kauheen kovatöisiä ollut.

   Poista
 2. hauskoja pieniä pöllöjä, ja kakku on upea. Onnea 10.vuotiaalle,

  VastaaPoista