perjantai 22. marraskuuta 2013

Sytykkeitä

Vihdoinkin alkaa heräillä joulufiilis minullakin. Tavallisesti olen jo lokakuussa alkanut hyräilemään joululauluja, mutta tänä vuonna ei ole näkynyt tonttuja vielä missään. Laittelin tänään vähän valoja tuonne puutarhaan ja aamulla aamu-tv:ssä tuli muutama jouluinen laulu, niinpä ei muuta tarvittukaan herättelemään jouluihmistä minussa.

Eilen puuhastelimme pojun kanssa sytykeruusuja. Muiden tekeminä nuo ovat näyttäneet niin kauniilta, ja kun noita kynttilän jämiä pursuu nurkissa, niin päätin koittaa millaisia saisimme aikaan. Sulatin kynttilät veden joukkoon ja siihen sitten upotin munakennoista tehtyjä ruusuja. Kennoista sai aika helposti muotoiltua kivan näköisiä kukkia. Uitin ruusut kahteen kertaan steariinissa. Hyvän näköisiä ruusut olivat vielä kylvynkin jälkeen. Nyt pitää vielä keksiä kiva tapa pakata muutama sytyke, niin voi vaikka viedä niitä pojun luokan joulumyyjäisiin.


5 kommenttia:

 1. Upeita ruusuja, ei noita raaski käyttää sytyttämiseen.

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniita! Minäkin olen säästänyt aika kasan kananmunakennoja ja näitä sytykeruusuja ajattelin niistä askarrella. Mulla on muutama isompi säilykepurkki, joihin olen ajatellut ruusut pakata. Oletko värjännyt steariinin jollakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli vain erilaisia punasia kynttilän jämiä, en lisännyt väriä. Semmosista "kennokynttilöistä" lähti kovasti väriä.

   Poista
 3. Upeita ovat!

  Hyväntekeväisyysmyyjäisiin, johon bloggaajia haastoin mukaan on myös tulossa sytykeruusuja. En ole vielä nähnyt niitä, mutta ne on käsittääkseni pakattu sellofaaniin pienen paperilautasen päälle.

  VastaaPoista
 4. Kauniita sytykkeitä ja muuten hyvin toimivia, testasin tässä just kun takkaa ja leivinuunia lämmittelin!

  VastaaPoista