Hollola näkkäri
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
50 g rasvaa
2 dl kauraryynejä ( tai 4-viljan hiutaleita)
3-4 dl vehnäjauhoja
Hiiva ja ryynit tällätään kädenlämpöiseen maitoon. Lisätään suola ja sulatettu rasva. Tehtään vehnäjauhoil pehmeäks taikinaks. Kaaviloilaan pellil, annetaa nousta, pistellää ja jaetaa taikina neliöiks. Paistetaan kuumas uunis 275 - 300 astees vaalean ruskeeks.
Kyllä meni melkein koko pellillinen uunilämpöisenä parempiin suihin. Pitihän sitä vielä pullia leipoa, kun uuni oli kuumana. Saatiin sitten päiväkahville laskiaispullat, mansikkahillolla ja kermavaahdolla tietysti.
Nam, miten herkullisen näköisiä! Voi kun jäi mulla laskiaispullat leipomatta, pitääpä laittaa tyttö asialle :)
VastaaPoistavatsatautisena kaihoten katselen herkkujasi:((
VastaaPoista