lauantai 9. helmikuuta 2013

Lumisateessa

Tänään tein lumipyryyn sopivaa ruokaa, minestrone keittoa. Tai paremminkin mukaeltua minestronea, kattilaan mitä kaapista löytyi ja herkkua tuli. Varsinkin, kun heitin uuniin pellillisen Hollolan näkkileipää paistumaan. Tuo Hollolan näkkäri sopii myös huonohampaiselle sen verran pehmoista herkkua se on.


 Hollola näkkäri

2 dl maitoa
25 g hiivaa 
1/2 tl suolaa 
50 g rasvaa
2 dl kauraryynejä ( tai 4-viljan hiutaleita)
3-4 dl vehnäjauhoja

Hiiva ja ryynit tällätään kädenlämpöiseen maitoon. Lisätään suola ja sulatettu rasva. Tehtään vehnäjauhoil pehmeäks taikinaks. Kaaviloilaan pellil, annetaa nousta, pistellää ja jaetaa taikina neliöiks. Paistetaan kuumas uunis 275 - 300 astees vaalean ruskeeks.


Kyllä meni melkein koko pellillinen uunilämpöisenä parempiin suihin. Pitihän sitä vielä pullia leipoa, kun uuni oli kuumana. Saatiin sitten päiväkahville laskiaispullat, mansikkahillolla ja kermavaahdolla tietysti.


2 kommenttia:

  1. Nam, miten herkullisen näköisiä! Voi kun jäi mulla laskiaispullat leipomatta, pitääpä laittaa tyttö asialle :)

    VastaaPoista
  2. vatsatautisena kaihoten katselen herkkujasi:((

    VastaaPoista