maanantai 25. kesäkuuta 2012

Lisää vettä

Taas rupesi satamaan. Lauantai yön ja sunnuntain aikana oli sademittariin kertynyt vettä 50 mm. Sais ne helteet jo tulla kuivattamaan pihamaata ja lämpö saisi kesäkukatkin kukoistamaan.

No tuleepa näillä sadekeleillä käsitöitä tehtyä.
Kevät talvella etsin bambulankaa tiskiriepuja varten. Silloin en löytänyt etsimääni, mutta nyt tuli bambua eteeni etsimättä ja pyytämättä. Pitihän muutama kerä Ambre-lankaa (bambua 70% , puuvillaa 30%) Anttilasta kotiin raahata. Mukavan tuntuista lanka on. Virkkasin yhden  kesäisen rievun. Kuvassa väri on vääristynyt, se on oikeasti enempi persikkainen.


Virkkaustekniikkana on ristiin virkatut kaksoispylväät. Kirjassa sanottiin, että malli voi tuntua aluksi vaikealta. Sitä se olikin, kunnes tajusin yrittäväni sitä ihan väärin. Sitten kun tajusin miten se pitää oikeasti tehdä, alkoi virkkuu sujumaan.


Myöskin sen eileisen makramee harjoittelun sain valmiiksi. Kirjassani ranneke oli tehty mustalla 2 mm "purjenyörillä". Minun nyörini oli 3 mm. Mistäköhän tuollaista purjenööriä sais.

Tällainen ampparikin lensi sisään.


Nyt kun "saa" olla kotosalle, eikä työ sotke kuvioita, niin päivässä tuntuu tunteja riittävän. Mietiskelinkin, että miten tämän kaiken vapaa-ajan saisi kulumaan, jos ei harrastaisi käsitöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti