tiistai 18. heinäkuuta 2017

Kirjansidontaa ja bujoilua

Alkukesästä kävin kirjansidontakurssilla Lahden kansanopistolla. Keksin ennen kurssia, että voisin tehdä itselleni Bullet Jurnalin. Keväällä olin jo vähän harjoitellut bujoilua ruutuvihkoon ja se tuntui kivalta. Bujoiluhan on oman ajan- ja elämänhallintaan kehitelty kalenteri/muistikirja-sydeemi. Ihan virallista bujoilua en kyllä harrasta, kun tuntuu että siinä on jonkinmoiset säännöt mitä noudatellaan. Minä enemmänkin teen kalenteria vähän sinnepäin.


Noh siis itselle omatekoinen bujo tai kamu (suomalaisittain) oli tarkoitus saada aikaiseksi. Olen jo kerran käynnyt kirjansidontakurssilla, ja silloin jo totesin, että kivaa on. Nyt oli vielä kivempaa, kun työvaiheet oli edes vähän tutut ja oli joku lopputulos jota kohti suunnata. Sivut tein 120 g/neliölle paksuisesta paperista ja väliin laittelin vähän aikuisten värityskuvia, jostain vanhasta vihkostani. Kansi on jotain Marimekon kangasta, pala jonka olin löytänyt kirppikseltä.
 
Nyt heinäkuussa aloin sitten kokeilla uutta bujo-kirjaani. Paperi on sopivan paksuista, niin siitä ei juurikaan kuulla tussiläpi. Koska sivut on blankot, niin tein pari sopivaa ruudukkoa, joiden avulla saa piirrettyä ja kirjoitettua lähes suoraan, kun laittaa ne sivun alle.


Ainakin toistaiseksi on bujoilu tuntunut omalta ja jatkan harjoituksia.

2 kommenttia:

  1. No täähän on bujoilua parhaimmillaan, alusta asti itse tehty ja oman näköinen kalenteri! (: Itellä on ihan tavallisessa kierrevihkossa bujo-kalenteri, sehän voi olla millainen vain, kunhan sopii käyttäjänsä päivien rytmittäjäksi. En tosin ite oo kovinkaan kauniiksi bujoani saanut, kun ei oo ollut aikaa tuunailla ja koristella, mutta täytyypä yrittää vaikka ensi vuonna vähän ryhdistäytyä sen kanssa. :)

    VastaaPoista
  2. Upea! Jos pistesivut houkuttaa seuraavaa vihkoa ajatellen, niin netistä saa generoitua pdf:ksi halutunlaista pisteytystä, ja sitten tulostaa niitä ;)

    VastaaPoista