tiistai 9. syyskuuta 2014

Lankoja, vanhoja ja uusia

Tämmöinen sekasotku  on tuossa nojatuolini edessä. Kaikkea on kesken ja sitten keksii taas jotain muuta.


Olen purkanut lasten pieniksi jääneitä villapaitoja. Nyt kun on vielä niin aurinkoista ja lämmintä saa nuo langat kuivumaan ja suoristumaan ulos. Osan purkulangoista innostuin värjäämään.

Kaikki alkoi oikeastaan siitä, että sitä on taas saanut lukea jokapuolelta KoolAid-värjäyksesta. Sillä värjäyksellä on saanut niin mehukkaan näköisiä keriä, että teki itsekkin mieli kokeilla. No, en kuitenkaan noita KoolAid-mehujauhoja tähän hätään löytänyt. Mutta kaapista löytyy vanhaksi menneitä elintarvikevärejä. Etsin sitten netistä ohjeen elintarvike-värjäykseen, Ulla-nettilehdestä löytyikin hyvä ohje. Lankana oli pari kerää  Seitsemää veljestä ja sitten purkulangat yhdestä villatakista, taisi olla virolaista villaa.

Ehdin jo keriä lankani kerälle niin ei ole näyttää vyyhtikuvia. Vähän sellaista likuvärjätyn tyylistä tein ja aika iloisen värisiä keriähän näistäkin tuli.


Sen verran kivaa puuhaa (enkä edes sotkenut itseäni, ainakaan kovasti), että voisi innostua tuosta värjäys puuhasta. Siinä on jotain taianomaista katsella, kun vaalea lanka imee itseensä väriä. Jos saisi tuonne ulos jonkinlaisen paikan, jonne pata ja tuli, niin sitä voisi jopa innostua kasvivärjäyksestä. Luonnosta saan niin ihanan sävykkäitä värejä.2 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkuja nuo langat onkaan.

    VastaaPoista
  2. Pirteitä värejä! Ja tuo kasvivärjäys on todella koukuttavaa puuhaa :D

    VastaaPoista